ZAŠTITNA
DISAJNIH ORGANA

FORCE 8
POLUMASKA

Polumaska od lagane, flksibilne i izdržljive termoplastične gume koja odlično prijanja na lice postižući izvanrednu zaptivenost, sa dva izmenjiva bajonet fltera niskog profla (proizvedena u skladu sa standardima EN 14387 i EN 143), koji minimalno smanjuju vidno polje, i izduvnim Typhoon™ ventilom sa minimalnim otporom pri disanju. Kačenje na 4 tačke. Posebna inovacija u bajonet flterima koje ova maska koristi su Press-to-Check™ flteri, koji, zahvaljujući revolucionarnom dizajnu, omogućavaju radnicima brzu i pouzdanu proveru optimalne zaptivenosti, pre ulaska u zonu povećanog rizika. Reflektivne trake povećavaju vidljivost radnika prilikom rada u uslovima smanjene vidljivosti. Koristi se u hemijskoj i petrohemijskoj industriji, pri proizvodnji đubriva, u laboratorijama, medicini, farmaciji, poljoprivredi, građevini, i pri obavljanju svih poslova pri kojima je potrebna odgovarajuća zaštita disajnih organa

3M™ 6800
PUNA MASKA

Maska za cjelo lice, sa dva izmenjiva bajonet fltera (proizvedena po standardu EN 14387) i velikim izduvnim ventilom koji značajno smanjuje otpor pri disanju, zagrevanje i znojenje. Izduvni ventil je dizajniran tako da vazduh teče na dole – a ne u predmet rada. Čvrsto kačenje na 4 tačaka. Meki, antialergijski, elastomerni okvir za lice. Široko vidno polje, polikarbonatna sočiva otporna na grebanje i udarce (u skladu sa standardom EN 166). Filteri sigurno i čvrsto prijanjaju, i ne smanjuju periferni vid. Isporučuje se u tri veličine: art. 3M-6700 manja, art. 3M-6800 srednja, i art. 3M-6900 velika. Koristi se u hemijskoj, petrohemijskoj i farmaceutskoj industriji, pri radu sa pesticidima i sl.

PANORAMA M3
PUNA MASKA

Maska za cjelo lice od silikonske, bezmirisne, antialergijske gume, koja koristi flter sa DIN navojem. Dvostruka silikonska membrana omogućava savršeno hermetičko prijanjanje na lice korisnika. Polikarbonatsko staklo širokog vidnog polja (preko 90%) otporno na grebanje, bez unutrašnjih odsjaja. Smanjuje osećaj klaustrofobije koji se često javlja prilikom nošenja maski za cjelo lice. Staklo poseduje antimaglin tehnologiju – vazduh kruži po unutrašnjosti maske pre nego šti biva udahnut, i takva unutrašnja struja sprečava zamagljenje maske. Unutrašnja maska je dizajnirana tako da usmjerava brzo izbacivanje ugljen-dioksida kroz ventil, čime se olakšava disanje. Kačenje na 5 tačaka, sa kopčama za brzo otkopčavanje u kriznim situacijama. Koristi se u hemijskoj i petrohemijskoj industriji, farmaceutskoj industriji, prilikom prskanja pesticida, i sl.

GALAXY 3000
AUTOMATSKA MASKA

Automatska maska za zavarivanje sa manuelnim podešavanjem nivoa zatamnjenja DIN 9-13. Poseduje točkić za podešavanje obima maske i lako zamenjiva polikarbonatna stakla koja štite automatski flter. Radna temperatura od -5°C do +55°C. Maska koristi solarnu energiju, baterije nisu potrebne. Težina maske 0.49 kg. Senzor brzine zatamnjenja – svijetlo/mrak 0.05 milisekundi, a mrak/svijetlo 0.6 – 1 sekunde.

KOMPOZITNA BOCA
ZA KOMPRIMOVANI VAZDUH

Boca za izolacioni aparat, od kompozitnih materijala koji joj omogućavaju malu težinu i izuzetnu čvrstoću. Proizvedena je u skladu sa ISO 11119-2 specifkacijom, a DIN navoj boce je u skladu sa EN144-2. U potpunosti napunjena boca je dovoljna za 46 minuta rada (bazirano na prosečnoj potrošnji od 40 litara po minuti).

FFP2 9322+ SKLOPIVA
SA VENTILOM

Jednokratna, horizontalno sklopiva zaštitna maska, sa elastičnim trakama, sa ventilom, tip FFP1. Zakrivljen, niskoprofilni dizajn, omogućava dobro vidno polje što dalje olakšava korišćenje zaštitnih naočara. Ventil efektivno uklanjanja toplotu i vlagu pruža veću svežinu i udobnost pri nošenju. EN 149

zd-sct2027150

SIGMA 2 - NOCAČ BOCE
SA PRATEĆOM OPREMOM

Propak – Sigma je izolacioni aparat otvorenog kruga za disanje, dizajniran da ispuni sve zahteve industrijske primene, ali ispunjava norme i profesionalnih vatrogasaca (Tip 2). Propak – Sigma kombinuje maksimum performansi, jednostavnost prilikom upotrebe, kao i komercijalnu isplativost. Osnovu Propak – Sigma uređaja čini, već dokazani, dvostepeni pneumatski sistem. Kao i kod naprednijeg modjela, Propak-FX-a, prvostepeni ventil prihvata cilindre pritiska do 300 bara. GLAVNE PREDNOSTI SU: • bajpas ventila na zahtjev se reguliše rotirajućom ručicom, tako da nema potrebe za pritiskanjem dugmeta sve vreme • ergonomičan dizajn i mala masa nosača i pojasa • svi elementi Propak – Sigma uređaja su u potpunosti odvojivi • kompletan pneumatski sistem se lako i brzo odvaja i skida, a sve komponente se mogu servisirati, što smanjuje troškove • servisiranje i održavanje je lako i ekonomično Osnovni elementi Propak – Sigma uređaja su: • izdržljiva zadnja ploča sa ugrađenim pneumatskim sistemom • podesive trake i pojas za lako pozicioniranje • pneumatski sistem (koji se sastoji od priključka za cilindar, reducera pritiska, manometra, pištaljke i ventila na zahtjev) Usklađenost: • u skladu sa standardom EN137:2006 Tip 2 • u skladu sa članom 9 MED Direktive EU o opremi za plovila Opcije: Propak – Sigma se može korisiti sa čeličnim ili kompozitnim bocama pritiska do 300 bara, bez ikakvih prepravki. Alternativno se mogu koristiti boce do 379 bara pritiska, uz manje izmene na prvostepenom ventilu. Takođe se može konfguristati za rad sa dvije boce, sa Y-račvom za dodatnog korisnika.

Shopping Basket